Yhdistys

Suomen Fysiikkavalmentajat ry on perustettu vuonna 2013 ja sen perustajajäsenet ovat: Liikuntatieteiden tohtori Sami Kalaja, Suomen Valmentajien kehityspäällikkö Erik Piispa sekä Pääkaupunkiseudun Urheiluakatemian Valmennuksen kehittäjä Mika Saari.

Suomen Fysiikkavalmentajat ry

Fysiikkavalmennus on tärkeä osa urheiluvalmennusta. Fysiikkavalmennuksen keskeisimmät tavoitteet ovat suorituskyvyn parantaminen ja vammojen ennaltaehkäisy. Lähes jokaisen menestyvän urheilijan tai joukkueen taustajoukoista löytyy myös fyysisen suorituskyvyn kehittämisen asiantuntija. Tähän asti näiden asiantuntijoiden joukko on ollut hajanainen ilman yhteistä taustayhteisöä.

Toiminta-ajatus

Suomen Fysiikkavalmentajat ry kokoaa oheisharjoittelusta vastaavat valmentajat yhteen. Järjestön tarkoituksena on edistää fysiikkavalmentajien keskinäistä verkottumista ja vuoropuhelua, jakaa osaamista sekä toimia edunvalvojana.

Hallituksen kokoonpano vuonna 2015

Mika Saari, puheenjohtaja